vasárnap, augusztus 27, 2006

Miért??? (YouTube)

Véletlenül belebotlottam egy blogba ahol videót ágyaztak be a szövegbe. Nem is gondoltam, hogy ez ilyen egyszerű, használni fogom ezt a módszert. Épp jól jött, mert nem mindenki tudta lejátszani a múltkori videót, amin Lili táncol, úgyhogy feltöltöttem a YouTube-ra, amit be is tettem az ez alatti bejegyzés (Kalózok) végére. A videó még nincs feldolgozva, ha nem tudja lejátszani, próbáld meg később is. Remélem fel fogják ismerni az MPG4 formátumot, mert egyenesen telefonról is lehet videót feltölteni és a telefonom ilyen formátumban rögzítette.

Elkezdtem írni Lili 3 és fél éves koráráról szóló levelet, de még sok munka van rajta. Amikor arról írtam, hogy Lili milyen sokat kérdezget mostanában, egy HBO-n futó sorozat (Lucky Louie) kezdő jelenete jutott eszembe, amit meg is találtam a YouTube-on. Nagyon vicces, ahogy a kislány mindenre csak azt kérdezi, hogy "Miért?", mire az apja egyre mélyebben magyarázza az okokat. Olyan dolog ez, mint egyk kedvenc filmem az Office Space (Hivatali Patkányok) amin elvileg nevetni kellene, de egyben sírni is lehet rajta, annyira hűen tükrözi a valóságot.



Itt van a szöveg gyors fordítása:

- Papa, kimehetek játszani?
- Nem...
- Miért?
- Mert reggel 5 óra van...
- Miért?
- Mert a Nap még nem kelt fel...
- Miért?
- Mert majd később fog felkelni...
- Miért?
- Mert ahogy a Föld megy körbe és elfordul, a Nap feltűnik a horizonton...
- Miért?
- Nem tudom...
- Miért? Miért nem tudod Papa?
- Mert nem figyeltem oda az iskolában...
- Miért?
- Mert állandóan be voltam szívva... Túl sok füvet szívtam...
- Miért?
- Nem hittem, számítani fog...
- Miért?
- Arra gondoltam, hogy az életem magától a helyes vágányra jut. Utána találkoztam Anyukáddal, aztán te is megszülettél... és most a kipufogó-szervizben dolgozom.
- Miért?
- Nekem már túl késő új pályát választanom, és mivel anyukád munkája ad biztosítást, ezért én maradok itthon rád vigyázni, mert az én keresem elég nevetséges...
- Miért?
- Amerikában már nincsenek rendes munkahelyek...
- Miért?
- Egy ideig jó munkahelyek voltak amíg szerencsések voltunk, de mára elfogyott a szerencsénk...
- Miért?
- Ez egyszerűen csak így van...
- Miért?
- Mert Isten meghalt, és mi egyedül vagyunk'
- O.K.