szombat, március 29, 2008

"Egy kisbaba első állása egy éves korában"

Madi felállni készülMadi már régóta próbálgat kapaszkodás nélkül egyensúlyozni, de eddig minden alkalommal csak pár másodpercre sikerült megállnia. Főleg olyankor sikerült neki ez az attrakció, amikor egyik kezéből átvett valamit a másikba, és eközben elfelejtett kapaszkodni :-)

Emlékszem, amikor Lili először állt meg egyedül, majd amikor később elindult, mi nagyon örültünk, de rajta nem nagyon látszottak felfokozott érzelmek... Teljesen természetesnek vette a dolgot, mintha észre sem vette volna, hogy valami fontos új dolgot tanult volna meg.

Nem így volt ez Madival...

Pár évvel ezelőtt a szomszédoktól kaptunk egy lefordíthatatlan nevű játékot, (Sit'N'Spin) aminek az aljára rá kell ülni, és a tetején levő kormányba kapaszkodva és azt tekerve gyorsan tudják a gyerekek magukat pörgetni. A kormány nem mozog, hanem az alsó kör forog csapágyon elég nagy sebességgel. Madi erre a játékra próbált felmászni, persze vigyáznunk kellett, nehogy elessen amikor elfordult alatta. A kormány épp olyan magasságban volt, hogy kényelmesen tudott benne kapaszkodni, és egyszer csak hirtelen elengedve meg tudot állni! Az arcára volt írva, hogy nagyon tetszik neki ez az egyensúly gyakorlat, és persze mi is köré gyűltünk, hogy megcsodáljuk a látványosságot. Egymás után többször is megismételte, és közben vidáman kiabálta hogy "Yeah!!!" mi pedig tapssal bíztattuk. Az ilyen pillanatok általában csak néhány másodpercig tartanak, de szerencsére Madi fáradhatatlanul ismételgette a mutatványt! Előkaptam a fényképezőgépet, gyorsan felvettem egy videót, ami az utóbbi idők legvidámabb felvétele lett!

03/29 - Madi egyedül áll! Az eredeti felbontású videó itt található



Lili rettenetesen boldog volt, lelkesedése talán még a miénket is túlszárnyalta. Büszkén simogatta és puszilgatta a testvérét, és mindig segített neki visszamászni miután lehuppant a földre. Miután Madi megunta az ácsorgás gyakorlását, Lili kérte, hogy írjuk be ezt az eseményt a naptárba. Mondtam neki, hogy nem csak a naptárba írjuk be, hanem az internetre is fel fogom tenni a fényképeket és a videót! Azt válaszolta, hogy legyen a kép címe ez: "Egy kisbaba első állása egy éves korában". Hát így kapta ez a blogbejegyzés ezt a címet!

Madi egyedül áll!