szombat, szeptember 23, 2006

Első ultrahang a kisbabáról

Madárlevél 8.5 hetes korában

- Adél a billentyűzetnél! -

Július 21-én írtam az alábbiakat:

Sziasztok!

Ma voltam ultrahangon, ami a várt megkönnyebbülést hozta! Az utóbbi hetekben már úgyis szétaggódtam magam: amikor rosszul voltam alig tudtam bármit is csinálni -de kellett- amikor meg nem volt hányingerem, azért nyugtalankodtam, hogy minden rendben van-e. Péntek-szombat-vasárnap-hétfőn nem nagyon kellett aggódnom, mert mindennap hánytam... Keddtől egy fokkal jobban voltam- egy új vitamint kezdtem el szedni, ebben már nincs szója- és ma pedig a jó hír hallatán sokkal jobban lettem :-)

Az ultrahangnak köszönhetően ma láttam Madárlevél kis szívét dobogni! Az ultrahangos képen baloldalon van a feje -az a nagyobbik kör- és jobb oldalon a teste. Most, amikor 8,5 hetes terhes vagyok, 2 cm a hossza, az orvos szerint minden rendben van: "dobog a szíve, a méhen belül van és sokat mozgatja kezdetleges végtagjait". Ja és nem utolsósorban, csak egy gyerek van! A sok hányás és a hirtelen növekvő pocakom miatt már az is felmerült bennem, hátha ikrek lesznek.... Volt már rá példa a családban, mindkét ágon: Julikáéknál és most a Cseke Tibiéknél.

Amíg az orvosnál voltam, Ottó vigyázott Lilire. Amikor hazaértem, Lili rögtön azzal fogadott, hogy láttam-e a kisbabát, és hogy most mekkora. "Ilyen picike?"- mutatta kis ujjával. "Igen, olyan picike"- válaszoltam és megmutattam neki is a képet.

Lili minden nap emlegeti Madárlevelet, tervezgeti, hogy mi minden fog majd történni, amikor nagyobb lesz. Pl. majd megkérdezi tőle, amikor ő is 3 éves lesz, hogy szereti-e a csokoládét. Ma mondtam neki, hogy ne álljon rá a kisvonatra mert összetörik és akkor nem tud vele többet játszani. Amire az volt a válasza, hogy akkor a Madárlevél sem tud vele játszani, így nem is állt rá.

Múlt héten Ottóval azt számolták ki, hogy amikor Madárlevél megszületik, akkor Lili 4 éves lesz. Ezután Lilit érdekelte, hogy amikor Madárlevél 3 éves korában ő vajon hány éves lesz. Megértette, hogy 7, és azt is kitalálta, hogy Madárlevél 4 éves korában pedig 8. Néhány nappal később azt mondta, hogy majd bújócskázni fog Madárlevéllel, amikor már 3 éves lesz, (nyilván kitalálta, hogy egy pici babával még nem lehet játszani). Ezután kicsit elgondolkozott, és ezt kérdezte: "7 éves gyerekek is elférnek még a szekrényben?" :-)))

Most búcsúzom, megyek aludni.