kedd, december 16, 2008

Szánkózás nyári melegben

Az egyik első lecsúszás

Az előző bejegyzésemben említettem, hogy a dél-kaliforniai gyerekek kedvenc időjárása az errefelé ritkán előforduló eső. San Diegoban március környékén néha előfordul jégeső (azonnal el is olvad), de hó soha nem esik. Ha valaki szánkózni akar, a közeli hegytetőkön néhány téli napon előfordul némi hó, de síelni a 200 km-re levő Big Bear hegy valamelyik sípályájára kell menni.

Múlt hétvégén azonban egy szomszédos parkba mentünk ki szánkózni! Minden decemberben összefognak a környékbeli lakóközösségek, és behavazzák a Hilltop Park ez egyik kis lejtőjét. Egy kamion állt be tele jégtömbökkel a park közepére, hóágyú darálta le a jeget és fújta ki a mit sem sejtő fűszálakra.

Mi most voltunk először ezen az eseménen, pulóverekkel, kabátokkal felszerelkezve érkeztünk, Lili még a kesztyűjét is felvette. Rendes bélelt csizma híján mindkét gyerek gumicsizmában várta a hóval való megmérkőzést. A meleg ruhákra végül nem nagyon volt szükség, mert nagyon jó idő volt, 23C körüli meleg olvasztgatta a havat. Egy szörfdeszkát (boogie board) és egy kétszemélyes szánkót vittünk magunkkal, de csak a szánkóra volt szükségünk, mert a gyerekek együtt akartak csúszkálni. Lili nagyon lelkiismeretesen odafigyelt Madira, aki egyszer sem esett le a szánkóról.

Madi havat markolászik

lili Madit húzza, Adél tolja

Lili és Madi a háttérben csúsznak

Lili szánkóval küzd

Lili csúszik, egy fiú nézi

Madi Lilinél hamarabb megunta a csúszkálást, inkább átment Adéllal a játszótérre, ahol homokozott és mászókázott. Lili kitartóan szánkózott, közben még egy hasonló korú kislánnyal is összebarátkozott. A program nem merült ki a havazásban, felfújt óriáscsúzdán csúszkáltunk, kisvonatoztunk, és a gyerekek még lovagolhattak is. Mindketten elég türelmesen állták végig a pónikra váró sort, Lili végül azt a lovat választotta, "amelyiknek a hajában a legszebb díszek voltak". Madi is nagyon örült, hogy Lilivel együtt felülhetett, mindketten olyan nyugodtan ültek a nyeregben, mintha minden nap lovagolni járnának.

Több mint három órát töltöttünk a San Diego-i "télben", ami a véletlenek egybeesése miatt december egyik legmelegebb napja volt. Ha az időjárás is úgy akarja, készen állunk akár nagyobb hóra is!

Madi a mászókán lógaszkodik

Madi inkább csúzdázik

Lili, Ottó, Madi az óriáscsúzdán

Lili és Olivér lovagol 1

Lili és Olivér lovagol 2