csütörtök, szeptember 13, 2007

Utazás előtt

Gőzerővel készülünk a magyarországi utazásra. Három és fél éve nem voltunk, október szeptember 23-án indulunk, három hétre megyünk. Madárlevél hétfőn kapta meg a hat hónapos korban esedékes oltásait, Adél Lilit is vitte magával az orvoshoz, mert olyan időpontot kapott, amikor Lili épp nem volt óvodában. Szegény Madi nagyon sírt, és utána néhány napig rosszul is érezte magát. Másnap Lili kérdezte, hogy ő mikor kap legközelebb oltást, erre azt a választ kapta, hogy "Holnap!". Persze ennek nem nagyon örült, és azt mondta, hogy másnap sajnos éppen nem ér rá, mert az egyik elefántjának születésnapja lesz. Adél óriási rutinnal azt ajánlotta fel, hogy akkor az oltás után menjenek be a francia pékségbe és vegyenek az elefántnak egy tortát! Lili így már benne volt az üzletben, nem is volt vele gond másnap amikor az orvoshoz kellett menni. Mindkét gyereket beoltattuk influenza ellen, hogy lecsökkentsük annak az esélyét, hogy az utazás alatt megbetegedjenek. Lili hősiesen viselkedett az oltáskor, meg sem nyikkant. Adél kérdezte a nővér-bácsit, hogy Lili is kaphatna-e olyan csillogó ragtapaszt, amit Madi kapott, de nem volt nekik. Lilinek csak ekkor (a videó legvégén) görbült le a szája, mert azt hitte, hogy le fogják róla venni a ragtapaszt és az fájni fog. :-)

Videó: 09/12 Lili oltást kap


Lili szeptember 12-én kapta az oltását, épp aznap volt négy és fél éves, amit régóta számon tartott. Így megosztottuk elefánt születésnapjára ígért tortát az ő négy és fél éves születésnapi tortájával és egy mini ünnepséget tartottunk. Lili kapott egy gyönyörű Hamupipőke ruhát, a hozzá illő üvegcipőkkel. Már nagyon régóta szeretett volna egy ilyet, most volt itt az alkalom, mert hétvégén Lorraine születésnapjára megyünk, ahova a gyerekek királylánynak öltözve mennek, és Hamupipőke személyesen is meg fog jelenni!

Félreértés ne essék, nem szoktunk fél éves születésnapokat ünnepelni, és Lili a születésnapját nem az ajándékok miatt várja, most sem számított semmire. A ruhával tökéletes volt az időzítés, mert majd Magyarországon is parádézhat benne, ésHalloween-re is biztosan ezt fogja felvenni. A tortához amerikai gyerekzsúr szokás szerint jégkrémet is ettünk, Lilinek ez nagy élmény, mert csak ilyen alkalmakkor szokott jégkrémet kapni. Minden falatot élvezettel ízlelt, mint valami hivatásos jégkrémkóstoló!

Videó: 09/12 Hamupipőke ruha


Videó: 09/12 Torta evés


Madi sajnos még nem ehetett a tortából, egyelőre csak rizspépet és néha egy kis falat gyümölcsöt kaphat. Ennek ellenére ha bennünket enni vagy inni lát, minden erejét összeszedve megpróbál egy falatot vagy kortyot szerezni a mi ételünkből. Ezen a videón azon küzd, hogy egy kis kefirt ehessen, a végénkap egy szelet paprikát, azt rágcsálja boldogan. A kefirbe naan-t, indiai lepény kenyeret mártogatunk. A videó közepe táján leestem a székről :-)

Videó: 09/13 Madi kefirt szeretne enni