vasárnap, május 10, 2009

Olivér születésnapja

Madi 2 éves, gyertyát fúj

Jó dolog a mi családunkban gyereknek lenni, mindenkinek legalább két születésnapja van! Madi születésnapja keddre esett, aznap Lili egy barátja Jacqueline jött át hozzánk játszani. A lányok nagy lázban voltak, egy halom játékot, DVD-t, mézet, stb. egyenként becsomagoltak, hogy Madi sok ajándékot kapjon. A papagájos szomszéd ikreivel is beállított egy ajándékkal, így a délután el is ment, Adélnak nem volt ideje befejezni a cicás torta készítését amit már két nappal azelőtt elkezdett. Madit cseppet sem zavarta, hogy csak másnap lett készen a torta. Lili zongoraórája után épp annyi időnk maradt, hogy elfújjuk a gyertyákat, készítsünk néhány fényképet, és együnk egy kis tortát.

03/03 - Születésnap állványról, távkapcsolóval fényképezve
Születésnap állványról, távkapcsolóval fényképezve

03/03 - A gyerekek a gyertyákat nayolgatják
A gyerekek a gyertyákat nayolgatják

Hétvégére hívtunk néhány vendéget, hogy velük együtt is megünnepelhessük Madi születésnapját. Adél már két hete erre készült, kitalálta a menüt, bevásárolt, játékokat selejtezett. Még a mennyezetről is letörölte a sárga foltokat a tűzhely fölött! Szombat délelőtt mialatt én elvittem a gyerekeket biciklizni, Adél folytatta szorgos takarító munkáját, a fürdőszobákat súrolta majd felporszívózott mindenhol. Mialatt Madi aludt, Lili segítségével elkészítették a Torta Rustica-t, ami nagy sikert aratott. Sajnos Luki, Madi fő cimborája nem tudott eljönni, de itt volt a két Ádám. Madi már nagyon várta, mert több születésnapon is járt már, tudta, hogy ez valami jó dolgot fog jelenteni. Nagyon jól sikerült a zsúr, a gyerekek és a felnőttek is jól érezték magukat. Amíg Adél Hajni és Ági (anyukák) segítségével a konyhában készülődtek, az apukák a gyerekekkel az udvaron játszottak.

János és Olivér labdáznak

Olivér és Ádám a csengőt vizsgálják

A gyerekek a kis asztalnál ültek, mindenki szépen evett, nem volt semmi konfliktus. Lili nagy szakértelemmel készítete el a salátáját, Madi pedig szokása szerint mindent megevett, amit elé raktunk. Hajni aggódott, hogy Ádám megkóstolni sem lesz hajlandó a torta rustica-t amit Adél sütött, ezért azt kellett mondanunk, hogy ez egy sajtos pizza. Habozás nélkül felfalta mindet...

A gyerekek asztala felülnézetből

Vacsora

Madinak tetszett, hogy már a második tortáján fújhatja el a gyertyákat. Mivel Lili nem szereti a csokisat, neki külön vettünk citromos süteményeket. A fénykép kedvéért megkérdeztem a gyerekektől, hogy kinek ízlett a torta, Lili és Madi lelkesen jelentkeztek, Ádám inkább a táplálkozással volt elfoglalva.

Madi elfújja a gyertyákat

Tortaevés