szerda, május 09, 2007

Olivér két hónapos

Olivér 2 hónapos Olivér a múlt héten volt két hónapos. Ezt a fotót útlevélképnek készítettük, de nem sikerült a hátteret Photoshoppal kifehérítenem így pedig nem fogadják el. Ezért inkább készítünk majd egy másikat, de azon Adél már fehér pólót fog felvenni :-).

Hétfőn vitte Adél Olivért a 2 hónapos orvosi felülvizsgálatra és oltásra. Szegényke négy oltást kapott, kettőt-kettőt mindkét combjába, valamint szájon át rotavírus elleni szérumot. Születése óta 8 cm-t növekedett, ma már 60 cm a hossza. A fejátmérője 35-ről 39.5 cm-re nőtt, a súlya 3.3 kg-ról 5.5 kg-ra gyarapodott. A súlya és a hossza is az átlag felett van (az átlag az 50%, ő mindkettőben 75%-os). A fejmérete átlag alatti (25%). Lili sokkal kisebb és könnyebb volt, de az ő fejmérete mindig 100%-os rekordértéket ért el!

Olivér az oltások után két napig kicsit nyűgös és aluszékony volt, az első nap hőemelkedése is volt. A lényeg az, hogy teljesen egészséges és továbbra is nyugodt, higgadt, türelmes, hálás és vidám kisbaba! Lili továbbra is együtt érző, gyengéd, figyelmes és kedves a testvérével. Szeret vele beszélgetni, próbálja megnevettetni, például így: „Hát te Madi, kérsz egy kis csokit, hogy megegyed?” Lli ezt nagyon viccesnek találja, mert tudja, hogy a kisbabák csak tejet isznak, valamint szerinte Olivér sem fog 7 éves koráig csokit enni (Lili sem eszi meg, 7 éves korára tartogatja amegkóstolását). A „Madi” a Madárlevél becenév tovább-becézése, de ezen kívül szólítjuk még Vukesz, Oli, és számtalan más néven is.

Az ismerőseink véleménye nagyjából fele-fele arányban megoszlik abban, hogy Adélra, vagy rám hasonlít-e inkább, de az óvodai anyukák egybehangzó véleménye szerint Olivér nem más, mint Lili fiú verziója! :-)