péntek, szeptember 26, 2008

Nemsokára Madi özön...

9/14 - Hihetetlen. de idén csak egyszer jutottunk el a tengerpartra. Nem viccelünk, amikor azt írjuk, hogy alig van bármire időnk...
9/14 - Boogie board a tengerparton

A következő virtuálisan megporosodott fájlok találhatók a gmail piszkozataim között:

Madi 14 hónapos

Madi 16 hónapos

Madi másfél éves

Sajnos mindegyik csak egy cím, a fájlok teljesen üresek. Az elmúlt 4 hónapban nem volt olyan nap, hogy ne éreztem volna lehangoló lekiismeretfurdalást amiatt, hogy már időtlen idők óta nem írtam Madiról. Fejben már régóta rendezgetem a főbb vázlatpontokat, néhány fényképet is elkészítettem, de nem volt még időm és energiám nekiveselkedni ennek a legalább 5-6 órás projectnek.

Tavasszal a munkahelyemen egy új beosztásba kerültem, még több lett a munkám, a rám bízott feleadatokat teljesen el sem tudom végezni. Túlórázni ugyan nem vagyok hajlandó, de napközben sunnyogni sem tudok, estére kimerülten érek haza. Ilyenkor sokszor még lenne ihletem és némi erőm billentyűzetet ragadni, de a gyerekek már alig várják, hogy foglalkozzak velük, közösen kimegyünk az udvarra, a játszótérre, vagy valamelyik szomszédhoz. Fél hét felé érünk haza, ekkor vacsorázunk, majd fürdetés, fogmosás, gyerekek lehiggasztása majd ágyba tuszkolása következik. A konyhai romeltakarítás után már csak annyi erőm marad, hogy kinyissak egy üveg sört, és a TV elé vessem magamat.

Az esti kimerültség és az egész munkanap alatt összegyűjtött számítógép-undor miatt még a fényképek és a videók feldolgozásához sincs indíttatásom, pedig azt a hosszú blognovellák írásánál sokkal jobban szeretem csinálni. Hétvégén sem jobb a helyzet, egyszerűen soha nincsen egy szabad 2 órám amikor nyogodtan leülhetnék, hogy nekikezdjek egy nagyszabású munkának.

Úgy láttam, hogy semmi változás nem lesz ebben a helyzetben, ezért beindítottam az Időmilliomos Apuka c. blogomat, hátha a rövid irományok serkentően fognak a kreativításomra hatni. Ez működött is, jó volt néhány perc alatt összehozni néhány új blogbejegyzést.

Ma egy unalmas értekezlet alatt elkezdtem írni Madiról, és eltökélt szándékom, hogy péntek-szombat-vasárnap éjjel be is fejezem. Azért írom ezt ide, hogy motiváljam önmagamat: ha van egy kitűzött határidő, akkor talán ez megtöbbszörözi az energiámat!

Tehát hétfőn reggel ugyanitt Madi özön következik!