hétfő, július 31, 2006

Új fotók a fotóalbumban



Tettem fel néhány új fotót az albumba. Pontosabban nem igazán újak, mert a legfrissebb is már majdnem egy hónapos. Két és fél hónapja nem tettem fel új képeket, azóta kb. ennyi használható fotó készült... :-((( Valóban az a pontos kifejezés, hogy "használható", mert egyikkel sem vagyok igazán megelégedve, nem véletlen, hogy eddig nem is volt kedvem foglalkozni velük. A legjobbak amin Lili bukósisakban a kosárlabda gyűrűben mászik, de a többi elég gyengén sikerült, hiányzik belőlük általában a dinamika.

Május 29-én Memorial Day volt, amikor a szomszéd utcában a gyerekek fel szoktak voulni. Lilivel már tavaly is ott voltunk, arról is készült egy fotó, raktam is rá egy linket az idei fotó szövegében a fotóalbumban.

2006: 2005:

Ma este elég sokat szöszöltem a számítógép előtt, teljesen olyan volt, mint a Lili előtti időkben, amikor egész éjszakákon keresztül reszeltem a honalpomat, próbáltam kitalálni a HTML kód fortélyait, vagy éppen fényképeket retusáltam Photoshoppal. Kiválogattam a fotóalbumba kerülő fényképeket, kicsit megigazítottam őket, feltöltöttem a www.smugmug.com-ra. Ezután kiszöszöltem, hogy hogyan lehet a blogba fotókat illeszteni úgy, hogy a smugmug fotóalbumból töltődjenek be, mert a smugmug-on korlátlan mennyiségű fotót lehet tárolni, úgyhogy azt akorom a bloghoz is használni.

Ezután magyarítottam a blog template-et, adtam hozzá RSS Feed linket, számlálót, valamint formázgattam egy kicsit. Nagyon jól működik, azt hiszem, nemsokára készen lesz. Érdekes így naplót írogatni, hiszen még senkinek nem mutattam meg a blog címét, úgyhogy egyelőre még csak magamnak írom... :-)

vasárnap, július 30, 2006

Társszerző

Adél is fog tudni ide írni, ha lesz rá elég ideje! Az ő bejegyzéseit automatikusan a saját aláírása fogja követni. Ha Lili megtanul írni, neki is adok majd saját hozzáférést :-)

Állatkert

Uzsonna az allatkertben Ma az eso lehutotte a levegot 21C-ra, ugyhogy eljottunk az allatkertbe. Fenykepezot, videomagnot nem hoztam, eleg Lilit cipelni, ha elfaradt. Telefonommal keszult ez a foto, amikor leultunk enni. Talan szuksegunk lenne egy mini fenykepezore, amit zsebben konnyen magunkkal tudunk mindenhova hordani... A Canon G3-at sajnos elvesztettuk, az benne a legrosszabb, hogy nem is emlekszunk ra, hogy hol, egyszer csak nem volt meg :-(

Lattunk 4-5 eves gyerekeket teljes nyugalommal babakocsiban ulni, a szulok vidaman tologattak oket. Lili csak nevetett, amikor mondtam neki, hogy legkozelebb neki is hozunk babakocsit, hiszen o utoljara 2 eves es 2 honapos koraban volt hajlando beleulni...

Lattunk elefantot kakilni, Lilit aggasztotta, hogy a masik elefant ne lepjen bele... Meg a kengurukat es a teveket kell elmennunk megnezni, ez volt Lili kerese. Utana felulunk a libegore, amibe csak 3 eves kor felett lehet beszallni.

Telefonomrol kuldtem ezt a bejegyzest, de nem kerult be a blogba, ugyhogy kezzel kell bemasolnom. Remelem azert kesobb mukodni fog a telefonos modszer, allitolag MMS-ben is lehet a blogra irni.

péntek, július 28, 2006

M-0 Híd

Szavazás az új északi Duna híd nevéről:
http://index.hu/gazdasag/magyar/pato060728/

Hid név javaslatok:
http://www.m0hid.gov.hu/szavaz

A szavzást a Hofi Géza híd vezeti, de rengeteg tréfás név javaslat érkezett,
mint:

Pató Pál - híd
Jé!!! készen van a - híd
Formalde - híd

Nekem a legjobban a vicces nevek közül ez tetszett:
Zenebutik - Zenehíd

Én a Hofi hídra szavaztam, hogy támogassam a népakaratot, de a magyar politikai viszonyokat ismerve szerintem ebből úgysem lesz semmi...

Hasonló hír:
A VW új kisterepjárójának a nevét nemrég szavaztatta meg, a Tiguan győzött:
http://www.autoblog.com/2006/07/28/vw-tiguan-begins-to-take-shape/
A szavazók csak 5 előre kiatlált név közül választottak.

Nulladik bejegyzés

Elhatároztam, hogy kipróbálom hogy tudok-e egy blog-ot a honlapomra telepíteni. Kis keresés után kiderült, hogy az egész dolog sokkal egyszerűbb, mint gondoltam volna! A http://www.blogger.com/-on lehetséges úgy beállítani az opciókat, hogy az egész blog adatbázist a saját szerveremen tárolja, de a blog írása, szerkesztése és formázása nagyon egyszerűen az ő honlapjukon történik.

Azért szeretnék saját blog-ot, mert nagyon el vagyok maradva a levélírással, soha nincs már energiám nekiveselkedni. Így talán ha egy-egy dolog az eszembe jut, rögtön el tudom menteni. Emailben is be lehet a blogot küldeni, úgyhogy a telefonomról is tudok majd írni.

Lássuk, működnek-e a magyar ékezetek:
árvíztűrő tükörfúrógép
ÁRVÍZTŰRŐ TÜKÖRFÚRÓGÉP