szerda, március 19, 2008

Olivér első hajvágása

Madi első hajvágása

Lili is és Olivér is sötét, hosszú hajjal születtek, mindkettőé kivilágosodott néhány hónap múlva. Először megritkult, majd hat hónapos korukban újra megerősödött. Lili haja annak idején mindig égnek állt, sehogy sem tudtuk neki lelapítani. Neki végül két éves korában vágattuk le először, Olivér hajával nem lehetett ennyit várni. Születésnapjára már eléggé a szemébe lógott, és a fülét is eltakarta, de az egymás érő betegségek miatt nem jutottunk el a fodrászhoz. Valószínűleg mi is le tudtuk volna vágni a haját, de láttunk már elég siralmas otthon barkácsolt frizurájú kisgyereket, akiknek a szülei a fodrászon próbáltak spórolni :-)

03/16 - Hajvágás előtt:

Hajvágás előtt

Olivért is ugyanabba a gyerek fodrászatba vittük el, ahova Lili is járt kiskorában. Olivér kíváncsian nézegete, hogy mi történik, volt időnk megfigyelni ahogy nagyobb gyerekek haját vágták. A kicsiket autó formájú ülésekbe ültették, az egyikbe Madi is kíváncsian bemászott. A nagyobb gyerekek figyelmét videó-játék kötötte le hajvágás közben. A fodrász nagyon rutinos volt, rögtön előkapott egy szappanbuborék fújót, és azzal varázsolta el Madit. Sajnos amikor ráadták a leplet, hogy ne hulljon a ruhájára a haja, akkor hirtelen elment az egésztől a kedve és sírni kezdett. Ezután már nem is nagyon lehetett megvigasztalni, szomorkásan sírdogált. Szerencsére nem nagyon mocorgott, és nem próbált kimászni a székből, ezért a fodrász, - aki villámgyorsan dolgozott -, szépen le tudta vágni a haját. A lehullott hajból egy tincset kis zacskóban egy emlékkártyára tűztek.

Itt található három rövid Quicktime videó amit a hajvágásról készítettem (hajvágás 1, hajvágás 2, hajvágás 3), az elsőből itt van egy kép:

Hajvágás videó 1/3

Kérdezte a fodrász, hogy milyen frizurát szeretnénk Madinak, mi azt válaszoltuk, hogy valami aranyosat :-). Jól van, akkor "hagyományos kisfiú frizurát" fogok készíteni - mondta a fodrász. Nem tudom, hogy milyen az a "hagyományos kisfiú frizura", de az biztos, hogy nagyon ügyesen vágta le, nem lett túl rövid, nagyon jól áll Madinak! Ha újra a szemébe és a fülére kezd lógni, talán mi is le fogjuk tudni vágni, de szigorúan csak akkor, ha alszik! :-) Vagy inkább mégsem próbálunk a gyerek frizuráján spórolni, és újra elvisszük ugyanehhez a fodrászhoz, de most majd vigyázunk, hogy ne ijesszük meg a lepellel...