hétfő, július 31, 2006

Új fotók a fotóalbumban



Tettem fel néhány új fotót az albumba. Pontosabban nem igazán újak, mert a legfrissebb is már majdnem egy hónapos. Két és fél hónapja nem tettem fel új képeket, azóta kb. ennyi használható fotó készült... :-((( Valóban az a pontos kifejezés, hogy "használható", mert egyikkel sem vagyok igazán megelégedve, nem véletlen, hogy eddig nem is volt kedvem foglalkozni velük. A legjobbak amin Lili bukósisakban a kosárlabda gyűrűben mászik, de a többi elég gyengén sikerült, hiányzik belőlük általában a dinamika.

Május 29-én Memorial Day volt, amikor a szomszéd utcában a gyerekek fel szoktak voulni. Lilivel már tavaly is ott voltunk, arról is készült egy fotó, raktam is rá egy linket az idei fotó szövegében a fotóalbumban.

2006: 2005:

Ma este elég sokat szöszöltem a számítógép előtt, teljesen olyan volt, mint a Lili előtti időkben, amikor egész éjszakákon keresztül reszeltem a honalpomat, próbáltam kitalálni a HTML kód fortélyait, vagy éppen fényképeket retusáltam Photoshoppal. Kiválogattam a fotóalbumba kerülő fényképeket, kicsit megigazítottam őket, feltöltöttem a www.smugmug.com-ra. Ezután kiszöszöltem, hogy hogyan lehet a blogba fotókat illeszteni úgy, hogy a smugmug fotóalbumból töltődjenek be, mert a smugmug-on korlátlan mennyiségű fotót lehet tárolni, úgyhogy azt akorom a bloghoz is használni.

Ezután magyarítottam a blog template-et, adtam hozzá RSS Feed linket, számlálót, valamint formázgattam egy kicsit. Nagyon jól működik, azt hiszem, nemsokára készen lesz. Érdekes így naplót írogatni, hiszen még senkinek nem mutattam meg a blog címét, úgyhogy egyelőre még csak magamnak írom... :-)